dianaselje posted: " The delicate berry This elusive berry hails all the way from Southwest Asia and was popularised in Europe by the Romans. While the black variety of the mulberry looks pretty similar to the common blackberry, it is closer related to fig. Just like its "
This elusive berry hails all the way from Southwest Asia and was popularised in Europe by the Romans. While the black variety of the mulberry looks pretty similar to the common blackberry, it is closer related to fig. Just like its relative, mulberry grows on trees instead of bushes, like the backberry does. It is also more elongated in shape and has an even greater staining power. For this reason it is often used as a natural food colour. Like most berries it has its season during the height of summer. It contains a decent amount of Vitamin C and is low in calories.
Die zarte Beere
Diese Beere stammt ursprünglich aus Südwestasien und wurde von den Römern nach Europa gebracht. Während die schwarze Maulbeere der Brombeere äußerlich so wie geschmacklich ähnelt besteht eine nähere Verwandtschaft zur Feige. Genau wie die Feige wächst auch die Maulbeere am Baum, anders als die am Strauch wachsende Brombeere. Sie ist außerdem etwas länglicher in ihrer Form und färbt noch stärker ab als die allseits bekannte Brombeere. Aus diesem Grund eignet sie sich ideal als natürlicher Farbstoff. Wie die meisten Beeren ist auch die Maulbeere im Hochsommer zu finden. Sie enthält einiges an Vitamin C und ist kalorienarm.
Sourcing mulberries
While mulberries are quite easy to grow, they are pretty difficult to store and transport which is why it's quite hard to find fresh mulberries in stores. There are several varieties, from the mild white mulberry which is especially common in Asia to the red variety which is often grown in South America, to the black mulberry which can be found almost all over the Middle East and Europe. If you can't get your hands on the fresh fruit, try buying them dried. You can also find mulberry in jams sometimes.
Maulbeeren beschaffen
Während Maulbeerbäume leicht selber zu ziehen sind, macht es ihre zarte Haut extrem schwierig sie zu transportieren und zu lagern. Aus diesem Grund sind frische Maulbeeren eher selten im Laden zu finden. Es gibt sie in verschiedenen Sorten, von der in Asien häufig vorkommenden weißen Maulbeere, der in Südamerika beliebten roten Maulbeere bis zur im Nahen Osten und Europe verbreiteten schwarzen Maulbeere. Wenn ihr keine frischen Maulbeeren findet dann probiert sie doch mal in getrockneter Form. Mit ein wenig Glück findet man auch Maulbeermarmelade im Handel.
Useful tips
As mentioned, mulberries don't store well so they should be consumed on the day you pick them. They can be eaten raw but make sure you only consume fully ripe ones. Some green parts of the fruit contain toxins and should not be eaten. As long as you have a plump ripe berry you are good to go. If you want to make your mulberries to last longer, turn them into sorbet or jam or why not try to use them for a cordial or even to make a flavoured vodka. They can also be frozen. Of course they can also be used for baking, in tarts, crumbles and muffins.
Gut zu wissen
Wie bereits erwähnt lassen sich Maulbeeren schwer aufbewahren und sollten deshalb am Erntetag auch gleich verarbeitet werden. Man kann sie roh essen, sollte dafür aber auf die Reife achten. Manchen grüne Teile der Pflanze enthalten Toxine, die nicht verzehrt werden sollten. Solange man pralle reife Beeren wählt braucht man sich jedoch keine Gedanken zu machen. Wenn ihr eure Maulbeeren länger genießen möchtet empfiehlt sich Marmelade oder Sorbet. Man kann sie auch einfrieren. Warum nicht mal Cordial oder Vodka mit Maulbeeren aromatisieren? Natürlich eignen sich Maulbeeren auch zum Backen von Tarts, Crumbles und Muffins.
How to prepare
enjoy raw
Use to flavour vodka or cordial
Turn into jam, jelly or sorbet
Use for baking cakes, tartes, clafoutis, muffins etc
Add to game meat dishes
Zubereitung
Roh genießen
Vodka oder Cordial damit aromatisieren
Zu Marmelade oder Sorbet verarbeiten
Zum Backen von Kuchen, Clafoutis, Muffins etc verarbeiten
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